Aktiviteter

På våra avdelningsmöten gör vi olika aktiviteter tillsammans. Aktiviteterna följer scoutmetoden som är unikt för scouting.

Scoutmetoden

Scoutmetoden är en metod för personlig och social utveckling där vi lär genom att göra i den lilla gruppen, patrullen. Varje scout får möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Våra aktiviteter är utmanande, roliga och spännande.

På Scouternas webbplats kan du läsa om scoutmetodens sju delar. »

Scouternas Aktivitetsbank

Scouterna har en egen Aktivitetsbank där alla kan hitta roliga aktiviteter för olika åldrar och med olika teman.

Hitta aktiviteter i Aktivitetsbanken. »

Hajker och läger

Att åka på hajk eller läger är ett riktigt äventyr för de flesta scouter, oavsett hur gammal man är. Varje termin brukar vi ha någon eller några hajker (aktiviteter med en eller högst två övernattningar). På sommaren brukar vi åka på ett läger (som varar flera nätter), oftast tillsammans med andra kårer. Prata med ledarna om du vill veta vilka hajker och läger de planerar för sina scouter.

Scouternas läger i Sverige och världen

Från att du är upptäckarscout kan du åka på läger i Sverige och världen som anordnas centralt av Scouterna. Det kan till exempen vara en segling i Östersjön med vårt skepp Biscaya eller den utmanande vandringen Explorer Belt någonstans i Europa.

Scouternas läger i Sverige och världen. »

Packlistor

Här finns en packlista för hajker, och en packlista för läger. Kolla alltid med ansvarig ledare vad som gäller för just din hajk eller ditt läger.